Ruben Stelma, oprichter wil

REIZen met gerezen deeg

Het verhaal van REIZEND DEEG begint bij Ruben Stelma, oprichter van Reizend Deeg Pizza catering en ook van  RAVOTT koffie. Inmiddels 15 jaar actief in de koffiewereld startte hij 8 jaar geleden RAVOTT koffie. Hiermee dook hij in de evenementen wereld waarin hij met diverse mobiele koffiebar concepten nog altijd strijdt voor topkwaliteit in service, product en beleving. Tijdens zijn live televisie optredens voor RTL Koffietijd stond hij samen met Caspar Bürgi (TV kok) in de keuken. Door het aanstekelijke enthousiasme en de ervaring van Caspar kreeg Ruben meer en meer interesse in koken met verse ingrediënten. 

“Met RAVOTT  (koffie op de evenementen) werkte ik vaak voor cateraars. Soms kreeg ik daar een kick van om te zien hoe je met een team mensen een grote groep gasten mooie gerechten serveert met soms minimale middelen. Op locatie werken is immers altijd een verassing en en uitdaging. Maar soms kreeg ik ook juist ideeën hoe het véél beter kon. 

En zo ben ik uiteindelijk begonnen met het plannen van een éérste eigen catering klus met houtgestookte pizza’s. Waarom pizza? Omdat ook dit een product is wat bijna áltijd véél beter kan. Ook als je denkt dat je het bij ‘de echte Italiaan’ hebt gegeten. 

De klassiekers maken we natuurlijk nog steeds, maar we proberen altijd mensen te verassen met combinaties die ze niet verwachten en die ze nog nooit hebben gegeten. “

 

Ruben Stelma als

barista op televisie

“Bij één van die bedrijven (illy) kreeg ik de unieke kans om mijn baristavaardigheden te delen op televisie. Als RTL Koffietijd barista stond ik twee seizoenen in de studiokeuken afwisselend samen met presentatrices Pernille La Lau, Quinty Trustfull, Loretta Schrijver en de tv-chef met een groot gevoel voor humor en smaak: Caspar Bürgi.

Ik bedacht meer dan zeventig koffierecepten en presenteerde ze elke vrijdagochtend op televisie.

Na mijn periode bij illy en toen mijn eigen merk RAVOTT net uit de startblokken was, nodigde de redactie van Koffietijd mij uit om speciaal voor Jamie Oliver in de studio langs te komen met mijn mobiele koffiebar. Hij was erg enthousiast over RAVOTT koffie en noemde het in zijn instagram story zelfs: BEST coffee in the studio EVER! Een hele eer om van de ‘The naked chief’ himself een dergelijk compliment te mogen ontvangen.”

De stap

naar ravott

Na Koffietijd voelde het voor mij als een logische stap om een eigen bedrijf te starten. Ik had immers wat bekendheid gekregen, en het kriebelde al jaren. In de periode die ik werkzaam was bij koffiebedrijven heb ik een sterke voorkeur ontwikkeld voor het overbrengen van vakkennis en kunde. Kennis over koffiebereidingen, maar ook over wat nu eigenlijk een goede kwaliteit koffie is. Daar is nog veel discussie over, waardoor er helaas nog veel slechte koffie wordt gedronken.

Ik begon met het geven van workshops aan huis en barista-trainingen in de horeca. Daarnaast startte ik met mijn mobiele koffiebar. Beurzen, bedrijfsfeesten, winkelopeningen, verjaardagen etc. ging ik af en vertelde bij haast elk kopje koffie een verhaaltje of een weetje over koffie. Ik bracht waar het kon, altijd koffiekennis over. 

Inmiddels zijn we een veel én graag geziene gast bij evenementen voor grote en kleine bedrijven. En natuurlijk ben ik daar enorm trots op.

Ons motto: RAVOTT, “make every day a good day” staat altijd centraal!